Gordijnen voor je interieur

Voor het samenstellen van je interieur is het niet onbelangrijk hier ook de juiste gordijnen bij te kiezen. Vaak besteden we hier veel te weinig aandacht aan, waardoor er wel fraaie meubels staan en mooie tapijten op de vloer liggen, maar de raamdecoratie onder de maat is. Dit is zonde, want goede gordijnen kunnen je huis helemaal af maken.

Gordijnen voor de woonkamer

Als je kiest voor een gordijn in de woonkamer, kies je voor een combinatie van sfeer en toch privacy. Uiteraard kun je ook kiezen voor jaloezieën, maar een fraai gordijn heeft in veel huizen toch nog vaak de voorkeur. Gordijnen zijn bijvoorbeeld extra goed voor de akoestiek in je woonkamer, wat toch niet onbelangrijk is als je een lekker plaatje aan het draaien bent of er een goede film op staat. Ook de warmte blijft beter binnenshuis met gordijnen, wat zeker in de koude wintermaanden een groot voordeel is.

Inbetween gordijnen

In veel huizen zie je tegenwoordig zogenoemde gordijnen inbetween. Dit zijn doorzichtige gordijnen die veel licht doorlaten, maar toch een zekere privacy aan je huis geven. Hierdoor kun jij nog wel gewoon naar buiten kijken, zonder dat mensen van buiten in je huis kunnen kijken. Een ideale combinatie dus van contact met de buitenwereld houden, zonder dat dit ten koste gaat van je privéleven. Deze inbetween gordijnen zijn weliswaar dun, maar houden toch veel warmte vast.

Alle kleuren van de regenboog

Je vindt de inbetween gordijnen in allerlei kleuren, maar zwart en wit worden daarbij verreweg het meest gebruikt. Houd jij echter meer van een frisse kleur, dan is ook dat mogelijk. Deze sfeervolle gordijnen, die overigens ook wel vitrage gordijnen worden genoemd, geven je woonkamer een luxe, warme uitstraling. Kort gezegd: een fraaie toevoeging aan je interieur.