Een huis in Gelderland: zo richt je het in!

huis in gelderland

Gelderland staat bekend om veel groen en natuur, maar ook om de mooie steden met een prachtige binnenstad. Wanneer je de trotse eigenaar bent geworden van een huis of een huis wilt verkopen in deze prachtige provincie, wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk inrichten. Maar hoe doe je dat? Hier lees je tips voor de inrichting van een Gelders huis.

Oude kenmerken

In Gelderland zijn veel mooie en oude panden. Het is leuk om die authentieke sfeer in huis te houden. Denk aan houten balken aan het plafond. Prachtig om deze te houden en vooral niet te verven. Wat je ook vaak ziet in oudere huizen zijn zogenaamde suitedeuren. Dit zijn deuren met glas in lood en zitten vaak tussen de woonkamer en eetkamer. Dit is niet alleen supermooi, maar ook erg handig. Door de deuren kun je de ruimtes gemakkelijk van elkaar scheiden. Natuurlijk hebben niet alle huizen in Gelderland deze mooie kenmerken, maar gelukkig kun je ze ook zelf in huis halen. Als er al balken aan het plafond zitten, kun je deze gemakkelijk een oude look geven. Dit kun je doen door er een schuurmachine over te halen en er wat deuken en spijkers in te slaan.

Raamdecoratie

Wat ook veel invloed heeft op de uitstraling van het huis, is de raamdecoratie. Voor een strakke look ga je voor shutters of jaloezieën. Het fijne hieraan is dat je veel privacy kan creëren zonder het hele huis af te sluiten en in het donker te zitten. Ook rol- of goedkope gordijnen zorgen voor een strakke uitstraling. Linnen gordijnen hebben vaak een warmere uitstraling en zorgen voor een knusse, huiselijke sfeer. Ook staan verduisterende gordijnen kant en klaar mooi in hoge ruimtes en kunnen een luxe uitstraling aan de ruimte geven. Bij een klein huisje is het verstandig om gordijnen in een lichte kleur te nemen. Dit houdt de ruimte groot.

Basiskleuren en accessoires

Of je een groot of klein huis hebt maakt niet uit, witte tinten kunnen de ruimte (nóg) groter laten lijken. Een witte basis heeft veel voordelen. Zo lijkt het niet alleen groter en frisser, het biedt ook een oneindige variatie aan accessoires. Denk aan schilderijen, kleine kastjes of kussentjes op de bank. Je kunt deze ook een stuk makkelijker vervangen dan een kleur op de muur. Je kunt er zelfs voor kiezen om de accessoires seizoensgebonden te plaatsen. In de winter donkere lijstjes of schilderijen en op de bank donkere kussentjes en een dekentje. En in de lente juist kleurrijke schilderijen en bloemen in een leuk vaasje.