De voordelen van een kamerplant

Twijfel jij of je een plant (of plantje) moet halen? Wij vertellen je de voordelen van het hebben van een kamerplant!

1. Ze zijn leuk om naar te kijken

Planten komen namelijk voor in werkelijk alle soorten en vormen! Of je nu van grote of kleine, brede of smalle bladeren houdt, of van lichtgroen of donkergroen of iets daar tussen in – je vindt altijd wel een plant die jij mooi vindt. Smaken verschillen en gelukkig doen planten dat ook! Er zijn wereldwijd wel meer dan 800.000 plantensoorten gevonden. De meest opvallende soorten kamerplanten die we hier in Nederland kennen zijn misschien wel de vrouwentong, de spiderplant of de monstera. Als jij een plant hebt die je mooi vindt, is het zeker geen straf om hierbij thuis te komen.

2. Ze hebben een luchtzuiverende werking

Wat de groene bladeren van planten doen is best wel bijzonder. Zij ademen stofjes in die voor ons als mens niet goed zijn, en zetten dat vervolgens om in O2, ook wel bekend als zuurstof. Dit ademen zij dan weer uit. En guess what, zuurstof is precies wat wij mensen nodig hebben om te ademen. Vandaar dat bomen en planten in de natuur ook zo’n belangrijke rol spelen. En dus kamerplanten in jouw kamer een gezonde rol hebben. Het betekent dat de lucht in je kamer dus gezonder wordt! De ene kamerplant heeft een sterkere luchtzuiverende werking dan de andere, dus check dat even alvorens je besluit een kamerplant te halen. Maar alle beetjes helpen iets.

3. Planten zijn niet alleen voor mensen met groene vingers

Misschien denk je bij het halen van een kamerplant wel, “Help! Hoe ga ik die nu verzorgen?” Maar maak je geen zorgen, niet elke plant heeft een intensieve verzorging nodig. Ook dit verschilt per plant. Sommige planten hebben elke week water nodig en kunnen niet goed tegen direct zonlicht, en andere planten hebben maar 1 keer in de 4 weken water nodig en daarbij maakt het ook niet uit waarbij je hem neerzet. De Aloëvera plant is een voorbeeld van zo’n makkelijke plant, handig dus als je weet van jezelf dat je vergeetachtig bent.

Ben jij van plan om eens naar planten te kijken? Kamerplanten bestellen kun je hier doen.