Dit zijn de leukste plekjes in Gelderland

de leukste plekjes van gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en ook meteen één van de groenste provincies van ons land. De provincie staat natuurlijk bekend om de Veluwe en heeft prachtig natuurschoon. Maar buiten de natuur om zijn er genoeg leuke plekjes in de provincie. Wij hebben de mooiste plekjes voor je op een rijtje gezet.

Nederlands Openluchtmuseum

Ga mee terug in de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum. Je krijgt hier een goed beeld van de boeren en vissers plus de oude ambachten in Nederland. Het is geweldig om hierbij even terug in de tijd te gaan in Nederland. Het museum ligt vlakbij Arnhem en kan je prima combineren met een verblijf in de stad.

Kasteel Slangenburg

Er is natuurlijk niets leuker dan een kasteel bezoeken in ons eigen land. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Kasteel Slangenburg in de omgeving van Doetinchem. Je kan een wandeling maken op het landgoed of de schilderijen in het kasteel bewonderen. Het is zelfs mogelijk om te overnachten in de Witte Toren.

Paleis het Loo

Als je toch bezig bent met het bezoeken van kastelen, dan is Paleis het Loo een aanrader. Dit was de woning van Koningin Wilhelmina tot 1962. Vandaag de dag is het een museum met prachtige schilderijen en een mooi paleispark. Je kan hier 8 wandelroutes doorheen maken.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het Nationaal Park de Hoge Veluwe mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek aan Gelderland. Je kan hier wandelen door de heide en genieten van het mooiste natuurgebied van Nederland. Je kan verschillende wandelroutes maken of kiezen voor een fietsroute. Je kan zelfs de big five van Nederland proberen te spotten. Bezoek hierbij ook eens het Kröller-Müller Museum. Je vindt hier de op één na grootste verzameling met kunstwerken van Van Gogh.

Nationaal Bevrijdingsmuseum

In Gelderland is er flink gevochten om onze vrijheid en daarna moest Nederland ook weer opnieuw opgebouwd worden. Leer alles over democratie, de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Nederland in het Nationaal Bevrijdingsmuseum. Je kan hier interactieve presentaties bewonderen met o.a. filmpjes en originele geluidsfragmenten uit de Tweede Wereldoorlog.

Bezoek de leukste steden van Gelderland

Gelderland staat natuurlijk ook bekend om de prachtige steden met de prachtige woningen. Wil je een huis verkopen of kopen in Gelderland? De verschillende steden en Hanze steden zijn zeker weten de moeite waard om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld Arnhem, Nijmegen of Zutphen. Geniet van de oude centrums in deze steden en de lokale specialiteiten. Je kan er ook prima een museum bezoeken, uit eten gaan of shoppen in Gelderland.