Leukste musea in Gelderland

Leukste musea in Gelderland

Gelderland bewijst dat een museum bezoeken helemaal niet saai hoeft te zijn. Sommige musea hebben zelfs complete tentoonstellingen voor jong en oud. Uiteraard is het wel handig om een museum uit te kiezen die bij je interesse past. De leukste musea in Gelderland hebben we voor je op een rijtje gezet.

Kröller-Müller museum

Het Krüller-Müller museum is het belangrijkste museum van Gelderland en één van de belangrijkste kunst musea van Nederland. Je vindt er o.a. de op een na grootste verzameling kunstwerken van Vincent van Gogh. Je komt er ruim 90 schilderijen en 180 tekeningen tegen. Naast van Gogh kom je kunstwerken tegen van Pablo Picasso, Claude Monet en Georges Seurat.

GeoFort

GeoFort is niet alleen een leuk museum voor volwassenen, maar voor het hele gezin. In 2016 werd het zelfs gekozen tot het beste museum voor kinderen er wereld. In het museum draait alles om de aarde. Je leert er over navigeren op de aarde of je leren oriënteren. Er zijn leuke speurtochten zowel binnen als buiten met moderne geo technieken.

Airborne Museum

Als je geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog, dan is het Airborne museum een aanrader. De verhalen van de militairen komen hier echt tot leven. Je leert er alles over de slag bij Arnhem in 1944. Begin 2020 is het museum volledig vernieuwd en kan je de Airborne Experience meemaken. Een mooi interactief museum in Gelderland.

Nederlands openlucht museum

Vlakbij Arnhem vindt je het Nederlands openlucht museum. Je gaat hierbij door de geschiedenis van Nederland. Deze begint bij de hunebedden tot het heden. Het verleden komt hier in meerdere gebouwen echt tot leven. Je kan zelfs de oude ambachten bekijken of terug in de tijd.

Slot Loevestein

Slot Loevestein is ruim 650 jaar oud en heeft natuurlijk heel wat meegemaakt. Van ridders tot soldaten en gevangenen het kasteel heeft verschillende doeleinden gehad. In het kasteel lopen gidsen rond die je meer over de historie van het kasteel vertellen. Het is ook mogelijk om zelfstandig door het kasteel te lopen en aan de hand van presentaties meer over Slot Loevestein te leren.