5x leuke uitjes met de kids in Gelderland

Gelderland staat natuurlijk bekend om de Veluwe. Echter, is er nog veel meer te ontdekken dan alleen dat natuurgebied. Je kunt namelijk meerdere uitjes organiseren richting Gelderland die voor iedereen leuk zijn, voor jong én oud. Wij hebben de leukste uitjes voor jou op een rij gezet.

1 De Apenheul

De Apenheul in Apeldoorn is een park vol met apen, waar je doorheen kunt lopen. Voor je het weet zit er een aap op jouw schouder! Je kunt een zogenaamde spotkaart meekrijgen waarmee je de meeste apen kunt spotten. Ook voor kleine kinderen is dit een geschikt uitje, want je kunt hier prima doorheen lopen met een kinderwagen. Vergeet echter de belangrijkste benodigdheden niet: luiers, eten en drinken, de melkpoedertoren en wellicht een verschoonmatje voor als je jouw kind moet verschonen. Wel zo handig.

2 De Julianatoren

Ook in Apeldoorn vind je de Julianatoren. Dit is een relatief klein pretpark met meer dan zestig attracties. Dit uitje is vooral geschikt voor kinderen tussen de twee en tien jaar. Bovendien valt er genoeg te beleven: zo kun je meerdere evenementen en shows bijwonen. Na een dagje bij dit pretpark heeft jouw kleine wel een goede nachtrust verdiend. Zet het nachtlampje maar aan en hij of zij zal lekker in slaap doezelen en dromen over de wilde avonturen in De Julianatoren.

3 Paleis ’t Loo

Nog zo’n leuk uitje in Apeldoorn: breng een bezoek aan Paleis ’t Loo. Dit is namelijk niet alleen leuk voor volwassenen, maar er is ook aan de kinderen gedacht. Je kunt hier namelijk samen met de kids een speurtocht volgen. Na de speurtocht krijgt iedereen een kleurplaat mee naar huis. Bovendien kun je hier zien hoe de Oranje-familie driehonderd jaar geleden leefde in dit paleis. Op naar de historische beleving!

4 Burger’s Zoo

Kunnen jouw kinderen geen genoegen krijgen van dieren? Dan is het leuk om eens naar Burgers’s Zoo te gaan. Je vindt deze dierentuin in Arnhem. Het is een enorm dierenpark dat voor jong en oud leuk is, omdat het zo veel te bieden heeft. Bovendien kunnen de kinderen hun energie kwijt in het indoor speelparadijs, terwijl jij op een terrasje zit met een lekker kopje koffie. Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement te nemen op dit dierenpark. Dat betekent dat je op ieder gewenst moment een bezoekje kunt brengen aan Burger’s Zoo, en je krijgt de kans om dieren écht op te zien groeien.

5 Openluchtmuseum

Voor de geschiedenisliefhebbers onder ons: het Openluchtmuseum in Arnhem staat helemaal in het teken van de geschiedenis. Je leert hier meer over de oude gebouwen, de voorwerpen die in die tijd werden gebruikt en er worden waargebeurde verhalen verteld. Zowel voor jong en oud is dit een educatief uitje waarbij je meer te weten kunt komen over de Nederlandse geschiedenis, tot wel tweeduizend jaar geleden. Je gaat letterlijk eventjes terug in de tijd. Bovendien kun je tussendoor een lekker ijsje halen in de ijssalon, of een rondje rijden in de tram.