Deze bekende kunstenaars komen uit Gelderland

Als je van oorsprong uit Gelderland komt, is het natuurlijk leuk om een kunstwerk van een artiest te hebben uit Gelderland. Ook als je ergens anders vandaan komt is het zeker een kijkje waard om deze kunstenaars eens te bekijken. Iedereen is stuk voor stuk getalenteerd op hun eigen manier en het is erg bijzonder om te kijken hoe verschillend iedereen is, ook al komen ze uit dezelfde streek. Hieronder lees je alles wat je moet weten over bekende kunstenaars uit Gelderland. 

Ad Gerritsen

Ad Gerritsen is een heel bekende beeldend kunstenaar uit de provincie Gelderland. Hij is helaas al overleden maar zijn werk is overal nog te vinden. Zijn schilderstijl was figuratief. Hij schilderde voornamelijk menselijke gezichten, vrouwen, kinderen, jeugd en misdadigers. Hij heeft enorm veel goede werken gehad die allemaal te zien waren in het museum van Arnhem. Ad Gerritsen heeft veel kunstwerken gemaakt die ook bij jou aan de muur kunnen hangen. Je kunt gerust verschillende werken van hem opzoeken en wie weet zit er wat moois tussen voor in je woonkamer, je studio of voor op je eigen kantoor. Kunst aan de muur maakt de ruimte natuurlijk helemaal af.

Maria Roosen

Maria Roosen is een veelzijdige vrouw. Ze heeft al veel dingen ontworpen in haar leven: van sieraden tot kunstwerken. Zo heeft ze al veel sieraden gemaakt, verschillende beelden en is ze ook schrijver van verschillende boeken. We kunnen dus wel zeggen dat Maria een erg getalenteerde vrouw is. Verder is Maria ook erg goed in het maken van kunstwerken met glas, haar kunstwerken zijn er namelijk te verkrijgen in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Dat maakt dat al haar kunstwerken zeker een kijkje waard zijn. Ze is namelijk een echt Gelderlandse kunstenares met veel verschillende talenten en veel creatieve kunstwerken.

Klaas Gubbels

Klaas Gubbels is een echte kunstenaar. Ook al is hij niet geboren in Gelderland, zijn werk werd wel laten zien in het museum van moderne kunst in Arnhem. Hij is al erg lang actief in de kunstwereld en zijn kunstwerken zijn ook erg herkenbaar. Hij staat er namelijk om bekend dat hij stillevens maakt van koffiebekers, koffiekannen, tafels en stoelen. Wanneer je dat dus voorbij ziet komen weet je direct dat het van Klaas moet zijn. Hij creëert zijn kunstwerken op allerlei verschillende manieren. Hij doet dat door gebruik te maken van verschillende materialen en dat verwerkt hij in zijn schilderijen en beelden.