Maakdagen 2016

Maakdagen 2016

Het festival Gemaakt in Gelderland krijgt een vervolg. Op 3 en 4 juni organiseren wij de Maakdagen 2016. De Gelderse maakindustrie staat dan in de hele provincie in al haar facetten in de schijnwerpers. Het publieksgerichte programma zit volop boeiende activiteiten zoals open dagen bij bedrijven, tentoonstellingen, routes, lezingen en workshops over het heden en verleden van de ambachten en industrie.

Bekijk hier de infokrant Maakdagen 2016

Tv-serie Gemaakt in Gelderland
In het voorjaar brengt Omroep Gelderland een vervolg op de succesvolle tv-serie ‘Gemaakt in Gelderland’. Van april tot en met juni kunnen we dertien weken lang achter de schermen kijken bij Gelderse maakbedrijven. Presentatrice Marlies Claasen bezoekt jonge en oude productiebedrijven en laat ons kennismaken met innovatieve en ambachtelijke Gelderse producten. Ze komt bij familiebedrijven, spreekt met starters én neemt ons mee naar verdwenen fabrieken. Met dit programma kan het publiek alvast in de stemming komen voor de Gelderse Maakdagen 2016.

Iedere maandag om 18.20 uur (ieder uur herhaald). De afleveringen zijn ook online terug te kijken via Uitzending Gemist.

Geschiedenis
De provincie Gelderland kent een rijke geschiedenis op het gebied van ambacht en industrie. Eeuwenlang heeft de Gelderse bedrijvigheid zich ontwikkeld volgens regionale patronen met regionale karakteristieken: van de papierscheppers op de Veluwe tot de steenfabrieken langs de grote rivieren, van de stoelenmatters in Culemborg tot de ijzerovens in de Oude-IJsselstreek. Ook nu is er in de provincie nog allerlei streekeigen industrie te vinden, vaak met een bijzonder en innovatief karakter. En vaak onbekend bij het grote publiek.

Meer informatie
De Maakdagen 2016 laten het publiek op laagdrempelige wijze kennismaken met de geschiedenis en de actualiteit van de Gelderse maakindustrie en benadrukt de lijn tussen vroeger en nu. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 026-3521690 of stuur een mail naar info@gemaaktingelderland.nl.

Meedoen met de Maakdagen
Meld hier je activiteit aan voor de Maakdagen 2016.

 

 

alle activiteiten